رد کردن پیوندها

راهنمای تاییدیه آتش نشانی پارکینگ‌ها

این راهنما به منظور آشنایی هر چه بیشتر طراحان محترم با روال طراحی نقشه ها و جلوگیری از تکرار اشتباهات رایج، تنظیم شده است.

برخی موارد مندرج در این راهنما صرفاً جهت یکسان سازی مدارک ارسالی و تسریع روال بررسی توسط کارشناسان می‌باشد. این راهنما در برگیرنده کلیه نکات طراحی نبوده و الزم است طراح محترم موارد مندرج در ضوابط مربوطه را نیز مدنظر قرار دهد. ضوابط سازمان آتش نشانی و مفاد این راهنما، به هیچ وجه استفاده از سیستم خاصی (کانال، جت فن و …) را توصیه ننموده و طراح محترم مخیر است با توجه به ابعاد پروژه، هندسه و معماری، نیازهای پروژه و شرایط اقتصادی، سیستم مناسب را انتخاب نماید.

موارد مندرج در این راهنما، به صورت یک چک لیست خلاصه، در صفحه پایانی قابل رویت است. پیشنهاد می شود طراحان محترم پیش از ارسال، موارد مندرج در چک لیست را مجدداً کنترل کرده و پس از تطابق با آن، نسبت به ارسال نقشه ها و مدارک اقدام نمایند. انتظار می‌رود با رعایت این موارد از سوی طراحان و ارائه پیشنهادات و نظرات سازنده در خصوص اصلاح و تکمیل این راهنما شاهد افزایش کیفیت طراحی نقشه ها و کاهش دفعات بررسی و زمان تایید نقشه‌ها باشیم.

طراحی نقشه‌ها به صورت کامل و اصولی

با توجه به اهمیت سیستم‌های تهویه دود، پارکینگ انتظار میرود طراحی نقشه‌های مرتبط با این سیستم‌ها به صورت اصولی و با در نظر گرفتن کلیه موارد اجرایی انجام شود لازم به ذکر است با توجه به اینکه سازمان آتش نشانی تنها در مرحله صدور پروانه ساخت امکان کنترل نقشه‌ها را داشته و در مرحله تهیه و تایید نقشه‌های فاز ۲ دخالتی ندارد کنترل نقشه‌ها با در نظر گرفتن کلیه جزئیات و با دید اجرایی انجام می‌شود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که به دلیل وجود کانال‌های افقی و عمودی متعدد با ابعاد بزرگ در سامانه تهویه ،پارکینگ اعمال تغییرات و اصلاحات پس از پایان مراحل ساخت ساختمان وجود نداشته و طراحی غیر اصولی می‌تواند منجر به بروز مشکلات اساسی در زمان اخذ تاییدیه نهایی سازمان آتش‌نشانی شود. لذا مقتضی است از ارائه نقشه ها به صورت طرح مفهومی و طرح اولیه اکیداً اجتناب شده و زمان کافی جهت طراحی اصولی اختصاص یابد. ارسال نقشه‌های خام و فاقد جزئیات لازم منجر به درج اخطار و در صورت تکرار، منجر به حذف شرکت ارسال کننده مدارک از فهرست سازمان خواهد شد.

نقشه اصولی برای ارائه
ارسال مدارک به صورت کامل

جهت بررسی فنی لازم است فایل نقشههای پرونده ) فرمت DWG به همراه فایل محاسبات فرمت استاندارد متنی ارائه شود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که به جز در موارد خاص و برای نقشههای بسیار بزرگ کلیه نقشهها باید در یک فایل و به صورت تجمیع شده ارائه شود نقشههای حجیم و فایلهای سنگین موجب کاهش سرعت بررسی خواهد شد. لذا پیشنهاد می‌شود قبل از ارسال با استفاده از دستور Purge در اتوکد نقشه ها تا حد امکان سبک شود.
هنگام ارسال مدارک در هر مرتبه باید فرم تکمیل شده تقاضای بررسی فرم مربوطه به ارسال درخواستهای الکترونیکی موجود در سایت سازمان شامل اطلاعات کامل پرونده به همراه فیش پرداخت هزینه‌های بررسی نیز ضمیمه شود.با توجه به حجم بالای پرونده های ارسالی درج شماره پرونده آتش نشانی شهرسازی و نام مالک در عنوان ایمیل الزامی است. در بسیاری از موارد طراح تاسیسات و معمار پروژه هماهنگی لازم در طراحی سامانه تهویه را نداشته و جانمایی کانال های افقی و عمودی بدون اطلاع رسانی صحیح به مالک و معمار پروژه انجام می.شود لذا به منظور اطمینان از آگاهی معمار پروژه در صورت درخواست سازمان باید نامه موافقت مهندس معمار یا سازه با نحوه اجرای کانالهای افقی و عمودی محل اجرای فن ها عبور کانال از داخل خاک پر و سایر موارد اجرایی به سازمان ارائه شود این نامه باید دارای سربرگ و مهر باشد.

ارائه دفترچه محاسبات با فرمت مناسب

دفترچه محاسبات ارسالی به سازمان باید تا حد امکان خلاصه باشد تکرار بندهای ضوابط درج نکات عمومی و کلی و ارائه توضیحات غیر ضروری منجر به کاهش سرعت بررسی و سردرگمی کارشناسان می.شود لذا خواهشمند است محاسبات در قالب جدول شامل اطلاعات مناسب مساحت ،ارتفاع حجم ظرفیت تخلیه و هوای تازه در شرایط نرمال و حریق ارائه شود.
مساحت در نظر گرفته شده برای محاسبات میتواند به صورت خالص محاسبه شود. مساحت و ارتفاع باید بر اساس واحد متریک نگارش شده و پس از محاسبه ظرفیتهای نهایی جهت تسریع روال ،بررسی کلیه ظرفیتها باید به صورت مناسب بر واحدهای آمریکایی (CFM) نیز تبدیل و نوشته شود.
ارتفاع در نظر گرفته شده برای محاسبه حجم باید از کف طبقه تا زیر سقف اصلی در نظر گرفته شود در نظر گرفتن ارتفاع تا زیر تیر سازه ای مورد قبول نمی باشد. با توجه به روال جاری ساخت و ساز ضخامت کفسازی و سقف باید بین ۱۰ تا حداکثر ۳۰ سانتیمتر لحاظ شود.
ظرفیت فن های انتخابی نیز باید در محاسبات درج شده و برای فنهای تخلیه عبارت مقاوم در برابر حریق با حداقل مقاومت E300 ذکر شود. در این مرحله نیازی به ارائه محاسبات افت فشار نمی باشد. ذکر برند و مدل خاص برای تجهیزات غیر ضروری بوده و لازم به ذکر است که اشاره به برند و درج نکات اضافی میتواند منجر به ایجاد محدودیت برای مالک و مجری در زمان خرید تجهیزات شده و زمینه سودجویی برخی از افراد را فراهم آورد.

نقشه کشی و ترسیم

با توجه به روال فعلی بررسی نقشه‌ها هنگام ارائه نقشه‌های مربوط به سامانه تهویه پارکینگ ارائه نقشه‌های سایر سامانه‌های ایمنی و حریق، ضروری نیست نقشه‌های نامرتبط نظیر) اطفا و اعلام حریق فشار مثبت کنترل دود سایر فضاها، تهویه مطبوع و … می‌بایست حذف شود.
به منظور افزایش سرعت و دقت بررسی لازم است کلیه لایه ها و جزئیات مربوط به معماری به رنگ خنثی (ترجیحاً طوسی) تبدیل شده و موارد مربوط به سامانه، تهویه با رنگ‌های متمایز و مشخص، روی آن ترسیم شود. در نقشه‌های معماری باید جانمایی خودروها و کدهای ارتفاعی هر طبقه نیز مشخص شده باشد. هنگام ترسیم کانال‌ها باید دقت شود که عبور آن‌ها منجر به کاهش فواصل مجاز پارکینگ فواصل بین خودرو تا ستون و دیوار فواصل مجاز بین خودروها یا مسیرهای تردد تا رمپ‌ها و … طبق ضوابط شهرداری نگردد. ارائه کلیه پلان‌هایی که کانال‌های عمودی از آنها عبور کرده‌اند به همراه پلان جانمایی فن‌های تخلیه و هوای تازه و همچنین پلان محوطه، الزامی است.
طبق ضوابط مبحث سوم مقررات ملی ساختمان کلیه پارکینگ‌های بسته باید دارای سیستم تهویه مناسب باشند. در صورتی که برای برخی طبقات پارکینگ سامانه تهویه مکانیکی طراحی نشده باشد محاسبات مربوط به سطوح بازشوی کافی پارکینگ باز می‌بایست بر اساس مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال ۹۵ ارائه شده و به تایید کارشناسان معماری سازمان برسد. تا حد امکان سعی شود در نقشه‌ها و مدارک ارسالی، توضیحات و عبارات مختلف به زبان فارسی نگارش شود.

نقشه کشی سیستم تخلیه دود 1
کانال های افقی و عمودی

جهت سهولت بررسی و یکسان سازی نقشه‌ها لازم است ابعاد کانال‌های افقی و عمودی بر حسب اینچ و ظرفیت هوادهی کانال ها و فن ها بر حسب CFM درج شود همچنین جهت محاسبه ابعاد کانال با توجه به معیار حداکثر سرعت fpm ۲۴۰۰ پیشنهاد میشود از نرم افزار McQuay استفاده شود. این نرم افزار به صورت رایگان در اینترنت قابل جستجو و دانلود است.
به منظور افزایش سرعت بررسی نقشه ها لازم است ابعاد و ظرفیت هوای عبوری در کنار کلیه مقاطع کانال های افقی عمودی و همچنین دریچه ها و فن ها باید درج شود.جهت بررسی تداخلهای احتمالی کانالها باید به صورت اصولی دوخطی ارائه شوند ترسیم کانالها به صورت شماتیک و تک خطی مورد پذیرش نخواهد بود.
جهت کنترل عدم تداخل کانالهای افقی و عمودی با یکدیگر و یا با عوارض معماری کانالها باید با ابعاد واقعی و با مقیاس صحیح ترسیم شود به عنوان مثال کانال با عرض ۴۰ اینچ باید حدود ۱ متر روی نقشه نشان داده شود.هنگام اندازه گذاری و طراحی کانالها تا حد امکان از مقاطع منتظم مستطیل) و مربع استفاده شده و نسبت طول به عرض کانال ها از ۶ به ۱، بیشتر نباشد.
کانال های عمودی باید در کلیه ،طبقات روی هم منطبق بوده و در صورت جابجایی در طبقات جزئیات این جابجایی روی پلان و همچنین نمای جانبی باید ارائه شود این کانالها باید در تمامی طبقات به نحو اصولی و مناسب توسط مصالح با مقاومت حریق کافی از فضای اطراف خود جداسازی شود این جداسازی باید توسط دیوار با ضخامت کافی در لایه معماری قابل رویت باشد.
هنگام ترسیم کانالهای افقی باید تداخل‌های احتمالی این کانال‌ها با ستون‌های ساختمان دیوارها و سایر موارد معماری، مورد توجه قرار گرفته و مرتفع شود همچنین در صورت عبور کانال افقی از فضای غیر پارکینگ این کانال باید توسط مصالح با مقاومت حریق کافی از فضای مجاور جداسازی و ایزوله شود به منظور آگاهی سازنده در زمان اجرا لازم است در این شرایط توضیح مربوطه روی نقشه در محل مذکور درج شود. عدم رعایت این نکته میتواند منجر به سرایت دود و حریق از فضاهای دیگر به پارکینگ یا بالعکس شود. کانال های افقی طبقات باید بر اساس ظرفیت هوای عبوری از آن طبقه در شرایط حریق (۱۰) مرتبه تعویض هوا در آن طبقه اندازه گذاری شود محاسبه ابعاد بر اساس شرایط نرمال (۶) مرتبه تعویض (هوا مورد پذیرش قرار نمی گیرد.
در شرایطی که کانال افقی از روی کانال دیگر و یا از رمپ عبور می نماید باید نمای جانبی و جزئیات عبور کانال ارائه شده و مشکلات اجرایی احتمالی آن با مالک و معمار پروژه بررسی و مرتفع شده باشد.
هنگام جانمایی دمپرهای موتوردار در صورت لزوم باید دقت شود که جهت تعمیرات و نگهداری در آینده این دمپرها در فضای عمومی مناسب و قابل رویت ترجیحاً) (پارکینگ قرار گیرند جانمایی دمپرها داخل اتاق سرایداری موتورخانه، انباری، لابی، داخل فضای داکت و موارد مشابه مورد قبول نیست کنار دمپرهای موتوردار باید به وضوح علامت MD. یا عبارت دمپر موتوردار درج شود. آتش یا دمپر تنظیم ،دستی قابل قبول نیست.
استفاده از دمپر پلکان ساختمان نقش بسیار مهمی در فرار افراد در شرایط بحرانی را داشته و باید تا حد امکان مورد محافظت قرار گیرد. لذا در طراحی کانالهای افقی عبور کانال از دهلیز پلکان به هیچ عنوان جایز نیست پیشنهاد میشود تا حد امکان از عبور کانال افقی یا عمودی از فضای لابی پلکان یا آسانسور نیز خودداری شود.
مسئولیت ارائه نقشه‌های غیر اجرایی و استفاده از کانال با ابعاد غیر اصولی که در زمان اجرا منجر به سرگیری کانال می شود به عهده طراح و شرکت ارائه دهنده نقشه‌ها بوده و تایید نقشهها توسط این سازمان به منزله کنترل این موارد اجرایی نخواهد بود.

دریچه ها و گردش هوا

در سامانه های کانالی به منظور دستیابی به گردش هوای مناسب و تخلیه یکنواخت و ،اصولی دریچه های تخلیه باید پراکندگی مناسبی در فضای پارکینگ داشته باشند ظرفیت هوادهی دریچه ها باید به وضوح مشخص شود. استفاده از دریچه با تعداد کم و با ظرفیت هوادهی بسیار بالا منجر به کاهش راندمان سامانه می شود.
دریچه ها باید فقط برای فضای پارکینگ در نظر گرفته شوند جانمایی دریچه در سایر فضاها نظیر انباری،ها، موتورخانه سرایداری و ... مورد پذیرش نیست. لازم به ذکر است تداخل احتمالی دریچه ها با دیوار یا ستونها باید کنترل شده و مرتفع شود.در سامانه های کانالی در صورتی که پارکینگ به صورت نیم طبقه طراحی شده باشد هر نیم طبقه باید دارای دریچه (های) تخلیه باشد.
در سامانه های مجهز به جت فن چیدمان جت فن ها باید به صورت اصولی انجام شده و پیوستگی جریان هوا تا حد امکان رعایت شود. جانمایی کانالها یا شفتهای عمودی اصلی باید به نحو مناسب و در تطابق با جت فن ها انجام شود.در پارکینگهای طراحی شده به صورت رمپ ،گردشی باید نحوه گردش هوا و عملکرد سامانه مورد دقت مضاعف قرار گرفته و سناریوی عملکرد سامانه به درستی تعریف شود. در برخی شرایط ممکن است لازم باشد به علت موقعیت و نحوه قرارگیری جت فنها و انتقال بخشی از دود به طبقه فوقانی دمپرها در دو طبقه یا بیشتر باز شوند.

فن های تخلیه و هوای تازه

هنگام جانمایی و ترسیم فنهای سامانه مسائل اجرایی و تداخلهای معماری باید به دقت مد نظر قرار گرفته و با مالک و معمار پروژه هماهنگ شود. در نظر گرفتن تعداد زیاد فن در محوطه ساختمان مورد قبول نیست معمولاً بهترین محل برای جانمایی فن ها بام ساختمان میباشد در صورت جانمایی فن در فضاهای دیگر باید کلیه موارد ایمنی مربوطه رعایت شود. همچنین لازم است که ظرفیت کلیه فن ها در کنار آنها درج شده باشد نیازی به درج موارد اضافه نظیر افت فشار توان مصرفی مدل فن برند فن و ... نمی‌باشد برای فن های تخلیه و جت فن ها عبارت مقاوم در برابر حریق یا کلاس E300 باید روی نقشه و کنار فن درج ..شود برای فنهای هوای تازه نیازی به استفاده از فنهای مقاوم حریق نمی باشد. خروجی فن های تخلیه در شرایط حریق ممکن است دود شعله و گازهای بسیار داغ ناشی از حریق باشد لذا در زمان جانمایی فنهای تخلیه این نکته باید مدنظر قرار گرفته و از جانمایی فن در محلهای پر مخاطره خودداری شود. فن های هوای تازه باید هوای تمیز و عاری از آلودگی را به داخل فضای پارکینگ انتقال دهند لذا در جانمایی فن های هوای تازه باید دقت شود که این فن‌ها در مجاورت ،رمپ فضای دارای بار ،حریق فنهای تخلیه دود دودکش ها و ... نباشند. فاصله فن های تخلیه و هوای تازه از یکدیگر باید حداقل ۳ متر در نظر گرفته شود لازم به ذکر است که خروجی کلیه فن های تخلیه باید از دیوار ساختمان اصلی دیوار ساختمان همسایه و سطح زمین حداقل ۳ متر فاصله داشته باشد این فاصله برای دیوارهای فاقد بازشو نیز باید رعایت شود. فن ها باید حتی المقدور با شكل واقعی و با مقیاس صحیح بر اساس ابعاد حدودی فن با ظرفیت محاسبه شده) ترسیم شوند. ترسیم با ابعاد کوچک تر از اندازه واقعی ،فن منجر به بروز مشکلات احتمالی در زمان اجرا خواهد شد. هنگام جانمایی فنها در صورت قرارگیری فن در داکت و یا فضاهای بسته باید تمهیدات مناسب جهت تعمیرات و نگهداری فنها در آینده در نظر گرفته شده و دسترسی به فنها تامین شده باشد جزئیات مربوطه باید به صورت دقیق روی نقشه ها ترسیم شود. در صورت استفاده از فنهای داخل کانالی و یا اتصال فن‌ها به رایزرهای اصلی با جزئیات خاص لازم است نمای جانبی یا ایزومتریک نحوه اجرای فن ها ارائه شود این جزئیات میتواند کمک موثری به کارشناسان بررسی کننده نقشه‌ها و همچنین سازندگان در درک صحیح نحوه طراحی و اجرای سیستم نماید.

جت فن ها

در صورت استفاده از جت فن میزان تراست جت فن بر حسب نیوتن باید در کنار آن درج .شود نیازی به ذکر مدل و برند جت فن ها نمی باشد. پیشنهاد میشود جهت سهولت ،بررسی کلیه جت فنها به همراه شمای کلی الگوی هوادهی جت فن ترسیم شوند. هنگام ،طراحی جانمایی و انتخاب تراست جت فن فواصل آن را با جت فن های بعدی و یا عوارض ،معماری باید مد نظر قرار گیرد. این فواصل نباید از حدود مجاز بیشتر یا کمتر باشد فاصله زیاد ممکن است منجر به کاهش سرعت گردش هوا و راندمان کلی سامانه شود. فاصله کم جت فن تا دیوار میتواند باعث ایجاد آشفتگی زیاد جریان و شرایط غیر مناسب گردد.هنگام جانمایی جت فنها باید تداخل آنها با ستون دیوار و سایر موارد بررسی شده و برطرف شود.

زون بندی

برای پارکینگ‌های با مساحت کلی و ناخالص بیش از ۲۰۰۰ متر مربع می بایست زون بندی پارکینگ به صورت اصولی انجام شود. در زون بندی فضا نحوه دسترسی هر زون به راههای خروج باید مورد دقت قرار گیرد در صورت زون بندی هر زون باید دارای سامانه مستقل بوده و کانالهای زونهای مختلف نباید از زون دیگر عبور نماید.
در صورت استفاده از پرده دودبند در زون بندی باید جانمایی پرده به نحو مناسب انجام شده و از طراحی پرده های دودبند با ابعاد غیر اصولی و غیر متعارف خودداری شود لازم به ذکر است عبور کانال از داخل و یا زیر پرده دود قابل عبور نیست.در صورت استفاده از روش زون بندی مجازی باید اصول مربوطه رعایت شده و با استفاده از فن های دوجهته یا چیدمان صحیح جت فن‌ها از عدم گسترش دود در کل فضای ،طبقه اطمینان حاصل شود.

چک لیست کلی موارد مهم نقشه های تهویه پارکینگ

برای پارکینگهای با مساحت کلی و ناخالص بیش از ۲۰۰۰ متر مربع می بایست زون بندی پارکینگ به صورت اصولی انجام شود. در زون بندی فضا نحوه دسترسی هر زون به راههای خروج باید مورد دقت قرار گیرد در صورت زون بندی هر زون باید دارای سامانه مستقل بوده و کانالهای زونهای مختلف نباید از زون دیگر عبور نماید.
در صورت استفاده از پرده دودبند در زون بندی باید جانمایی پرده به نحو مناسب انجام شده و از طراحی پرده های دودبند با ابعاد غیر اصولی و غیر متعارف خودداری شود لازم به ذکر است عبور کانال از داخل و یا زیر پرده دود قابل عبور نیست.در صورت استفاده از روش زون بندی مجازی باید اصول مربوطه رعایت شده و با استفاده از فن های دوجهته یا چیدمان صحیح جت فنها از عدم گسترش دود در کل فضای طبقه اطمینان حاصل شود.

نکته مهم این چک لیست تنها شامل برخی از موارد مهم بوده و به صورت خلاصه تهیه شده است ممکن است بسیاری از مواردی که در نظر گرفتن آنها در طراحی الزامی است در این چک لیست لحاظ نشده باشد.

پیشنهاد ویژه

پیشنهاد میشود طراح محترم پیش از ارسال نقشههای نهایی موارد مندرج در این چک لیست را مطالعه کرده و با نقشه‌ها تطبیق داده و در صورت مغایرت پیش از ارسال نهایی اصلاحات لازم را اعمال دارد کلیه مدارک لازم فرم درخواست فیش/ نقشه/ محاسبات با فرمت مناسب تهیه و ضمیمه شده است. نقشه ها تا حد امکان سبک شده و در یک فایل تجمیع و ارائه شده است.
نقشه‌ها با رویکرد اجرایی و با جزئیات مناسب طراحی شده است. نقشه‌ها فقط شامل سامانه تهویه پارکینگ بوده و کلیه نقشه‌های غیر مرتبط فشار مثبت/اطفا/اعلام حذف شده است. توضیحات غیر ضروری جزئیات غیر مرتبط و نوشته‌های انگلیسی تا حد امکان حذف شده یا با زبان فارسی جایگزین شده است. محاسبات در قالب جدول به صورت خلاصه و در حداکثر ۳ صفحه با واحدهای مناسب اعداد ارائه شده است. محاسبات بر اساس ۶ و ۱۰ مرتبه تعویض هوا در شرایط نرمال و حریق و ۵۰ تا ۷۵ هوای تازه در هر حالت انجام شده است. مساحت و ارتفاع سقف لحاظ شده در محاسبات با نقشه‌ها مطابقت داشته و به صورت اصولی در نظر گرفته شده است. برای کلیه پارکینگهای بسته سامانه تهویه لحاظ شده و برای پارکینگهای باز محاسبات مربوطه ارائه شده است. ظرفیت و سایز کلیه کانال‌های افقی و عمودی در کنار کلیه مقاطع آن با فرمت مناسب درج شده است. کلیه مقاطع کانالهای افقی و عمودی سرعت پایین تر از ۲۴۰۰ فوت در دقیقه است.

کانال‌های افقی و عمودی

در کلیه کانالهای افقی و عمودی با مقیاس واقعی و اندازه صحیح و منطبق با سایز مندرج روی آن ترسیم شده است. نسبت مناسب عرض به طول کانالها نسبت ۱ به ۶ برای تمامی مقاطع رعایت شده است. انطباق کانال های عمودی در طبقات مختلف کنترل شده و در کلیه طبقات توسط مصالح معماری با ضخامت کافی جداسازی شده است. تداخل کلیه کانال های افقی و عمودی با تیر ستون و سایر عوارض ،معماری کنترل شده و برطرف شده است.
کانال های افقی در صورت عبور از فضاهای غیر پارکینگ توسط مصالح مناسب جداسازی شده و توضیح آن نوشته شده است. فواصل مجاز شهرداری در پارکینگها رعایت شده و عبور کانال باعث کاهش این فواصل نشده است.
در صورت عبور کانال از رمپ از روی کانال دیگر و جابجایی رایزر نمای جانبی و جزئیات مناسب آن ارائه شده است. دمپرهای موتوردار در فضای مناسب جانمایی شده و در کنار آنها توضیح یا علامت مناسب درج شده است. ظرفیت کلیه فنها و تراست جت فن ها در کنار آنها روی نقشه قید شده است.
ابعاد فن ها به صورت واقعی ترسیم شده و محدودیت‌های اجرایی در طراحی و جانمایی آن مد نظر قرار داده شده است. کلیه برندها و مدلهای تجاری از نقشهها و محاسبات حذف شده و فقط مشخصات هوادهی یا تراست فن ذکر شده است. برای کلیه سیستمها دو فن با ظرفیت حداقل ۵۰% ظرفیت کل در نظر گرفته شده است.
در صورت استفاده از فن داخل کانالی یا طراحی خاص جزئیات اجرایی نمای جانبی یا ایزومتریک) واضح ارائه شده است. عبارت F300 در کنار فنهای تخلیه و جت فن ها در نقشه‌ها و محاسبات ذکر شده است.
برای کلیه فن ها دسترسی مناسب جهت تعمیرات و نگهداری در نظر گرفته شده و در نقشه نمایش داده شده است. فواصل مجاز بین فنهای تخلیه و هوای تازه فن تخلیه و دیوار ساختمان اصلی همسایه و سطح زمین رعایت شده است.
تعداد و پراکندگی مناسب دریچه های تخلیه و هوای تازه در سامانه‌های کانالی، رعایت شده است. تنها برای فضای پارکینگ دریچه در نظر گرفته شده و تداخل احتمالی دریچه‌ها با معماری مرتفع شده است. برای پارکینگ‌ها با مساحت ناخالص بالای ۲۰۰۰ متر مربع زون بندی به صورت اصولی انجام شده است. در صورت استفاده از پرده دود ابعاد و جانمایی مناسب پردههای دود لحاظ شده و تداخل کانال با پرده مرتفع شده است. در صورت زون بندی هر زون دارای سیستم مجزا است.

دریافت فایل

دانلود فایل اصلی راهنمای تهیه مدارک و نقشه های مرتبط با سامانه تهویه پارکینگ

SHARE IT

مقالات مشابه